Olivier Populaire

Olivier Populaire behaalde in 2011 zijn diploma master in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KU Leuven, 2011). In 2012 behaalde hij het master-na-masterdiploma in de intellectuele eigendomsrechten en ICT-recht aan de Katholieke Universiteit van Brussel (HUB, 2012).

 

Zijn expertise ligt voornamelijk in het intellectueel eigendomsrecht (IP, ICT, IT, Data Protection), handelsrecht, aannemingsrecht en strafrecht. Hij legt zich o.m. toe op het intellectueel eigendomsrecht, media- en informatica / internetrecht, alsook het handels-, economisch en consumentenrecht en begeleidt, ondersteunt en adviseert KMO's en grote ondernemingen en organisaties o.m. bij de implementatie van privacy- en gegevensbeschermingswetgeving. 

 

Olivier is erkend als Certified International Privacy Professional Europe (CIPP/E) (Data Protection Officer). Hij is tevens actief lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en DPO Circle (de Belgische vereniging voor Data Protection Officers en Data Protection professionals) en spreekt op regelmatige basis over materies die verband houden met zijn vakgebied. Tot slot beschikt Olivier over het certificaat "Cassatie in strafzaken", waardoor hij de mogelijkheid heeft om (in strafzaken) cassatieberoep aan te tekenen.

 

Uw dossier zal met de nodige expertise en met stiptheid en duidelijkheid behandeld worden, waarbij bereikbaarheid en communicatie de basis zijn voor een goede samenwerking.

 

Olivier Populaire behandelt dossiers in het Nederlands, Frans en Engels.

 

E-mail: info@advocaten-populaire.be

 

Lid van:

 


          IAPP           DPO Circle           UNIZO

 Onze advocaten
  • "Minnelijke regelingen genieten steeds onze voorkeur. Proces-economisch is elke betrokken partij hierbij gebaat."

  • "Onze cliŽnten krijgen steeds de nodige inspraak in hun dossier. Elke stap die ondernomen wordt, wordt meegedeeld aan de cliŽnt."

  • "Wij maken er een punt van dat de eerste verkennende consultatie kosteloos is. Enkel op deze manier kan de cliŽnt rustig en zonder tijdsdruk zijn situatie uiteenzetten."

  • "Transparantie en voorafgaandelijke duidelijkheid over de kosten en erelonen is bij ons enorm belangrijk. CliŽnten hebben het recht om te weten uit wat het ereloon van de advocaat is samengesteld."